Jaśmin jakiś w ogóle biedny i niewiele kwiatków na nim, ale zakwitł, więc sprawił nam radość:)
Prawie z dnia na dzień pojawiły się fiołki:
Pierwszy nieśmiały pąk otworzył zimozielony barwinek:
A po spacerze w wietrze i słońcu taki oto podwieczorek:
Jabłko zapiekane z konfiturą różaną
Składniki: (na 1 osobę)
- 1 duże, twarde jabłko
- 1 łyżka konfitury różanej
- 1 łyżka soku różanego
- kilka pokruszonych orzechów lub migdałów
- listki melisy cytrynowej do dekoracji
Przygotowanie:
- Jabłko umyć dokładnie i osuszyć, ściąć górę i wydrążyć środek.
- W tak przygotowaną dziurkę w jabłku włożyć konfiturę, posypać orzechami i polać sokiem różanym.
- Piekarnik nagrzać do 200 st.C, włożyć jabłko i piec na termoobiegu ok. 15-20 minut.
- Podawać ciepłe, udekorowane listkami melisy.
a cóż to za podwieczorek?
OdpowiedzUsuńA już uzupełnione...zapewniam: smaczny:)
OdpowiedzUsuń