Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 pomarańcza
- 1 jabłko
- garść rukoli
- 1/3 ogórka świeżego
- 3 liście sałaty lodowej
- 1 łodyga selera naciowego
- odrobina wody mineralnej lub przegotowanej
- szklanka pokruszonego lodu
Wszystkie składniki umyć, osuszyć i pokroić na drobne cząstki. Na dno blendera wlać wodę i wrzucić warzywa i owoce. Zmiksować. Dorzucić pokruszony lód i zmiksować na gładką masę. Koktajl powinien być płynny, ale gęsty. Rozlać do szklanek, przystroić gałązką rukoli i plasterkiem cytryny. Można oprószyć delikatnie solą cypryjską - czarne drobinki soli pięknie podkreślą zieleń napoju. Wystarcza na 3 szklanki, ale bez dokładki:)
To prawdziwa bomba witaminowa a awokado dodatkowo wzbogaca ten koktajl w kwasy omega-3.
Polecam !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz